Sponsoren

 

 

 

Volg ons op Twitter
Like ons op Facebook

 

Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee

Het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee is hét evenement waar (jonge) advocaten (uit binnen- en buitenland) en zittende en staande magistraten uit verschillende arrondissementen elkaar treffen om hun schriftelijke juridische kennis te testen op een competitieve  doch gezellige manier!

Ieder jaar wordt het dictee door een prominent jurist opgesteld en voorgedragen. De voorgaande jaren is het dictee opgesteld door prof. mr. Roel Schutgens, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Gelderland, prof. mr. Ybo Buruma, raadsheer bij de Hoge Raad der Nederlanden, en prof. mr. Paul Vegter, Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden en hoogleraar penitentiair recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Afgelopen jaar droeg prof. mr. dr. J.B. Wezeman het dictee voor. Prof. mr. dr. J.B. Wezeman is decaan van de faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoogleraar Handelsrecht en Ondernemingsrecht.

Deelname aan het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee is zowel individueel als in teamverband mogelijk. Een team kan bestaan uit vier tot acht personen. Na afloop van het dictee is er de mogelijkheid om gezellig met elkaar na te praten onder het genot van een borrel en het diner. Ook student-stagiairs, (kandidaat-)notarissen en juridisch (student-)medewerkers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het dictee en de aansluitende festiviteiten.

Op 14 september 2018 heeft het dertiende Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee plaatsgevonden in de Eusebiuskerk te Arnhem. Het dictee werd voorgedragen door prof. mr. S.E. Bartels. Mr. Frank Cornelissen van Dirkzwager was met slechts zes fouten wederom de winnaar van dit dictee. Het beste team bestond uit Hekkelman.

Wij zijn verheugd dat Van Swaaij Cassatie & Consultancy de aankomende jaren zijn naam heeft verbonden aan het dictee. Wij kijken uit naar een hele mooie samenwerking.

 

Sponsoren