Jonge Balie Forum

In januari wordt traditiegetrouw het nieuwe jaar ingeluid met het Jonge Balie Forum. Bij het Forum staat altijd een (juridisch) spraakmakend onderwerp centraal waarbij deskundige panelleden discussiëren over verschillende stellingen onder leiding van een forumleider. Tijdens het Forum wordt iedereen aangemoedigd om mee te denken en te discussiëren over de prikkelende stellingen.

Het bijwonen van het Jonge Balie Forum levert tevens een educatieve stempel op!

Het Jonge Balie Forum vindt plaats op een mooie locatie in Arnhem, zoals Musis of Stadsvilla Sonsbeek. Het Forum wordt afgesloten door de altijd drukbezochte en gezellige nieuwjaarsborrel, die gezamenlijk met de Orde van Advocaten Gelderland wordt georganiseerd.

Forum 2024

Op vrijdag 19 januari 2024 is het weer tijd voor het Jonge Balie Forum! Het thema van dit jaar is “Tijd is geld”.

Tijd is geld

Op het Jonge Balie Forum 2024 staat de afweging tussen de financiële belangen van cliënten en de financiële belangen van de advocaat centraal, onder de titel “Tijd is Geld”. De panelleden bespreken drie stellingen aan de hand van drie thema’s: sociale advocatuur, alternatieve verdienmodellen en bedrijfsvoering en kostenbesparing door nieuwe technologie. Dit zijn de onderwerpen die dagvoorzitter Jan-Hein Strop zal bespreken met de panelleden: Martina van Eldik, Sanne van Oers en Suayip Öksüz.

Jan-Hein Strop is onderzoeksjournalist bij Follow the Money, waar hij onder meer schrijft over de Zuidas, advocatuur, de rechtsstaat en dubbele petten. Zo schreef hij in 2022 het boek ‘Sywerts Miljoenen’.

Martina van Eldik is advocaat bij advocatenkantoor BVDV en gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht en aansprakelijkheidsrecht. BVDV is een advocatenkantoor dat het financieel gezien nét even anders doet. In plaats van een omzettarget wordt een omzetmaximum gehanteerd en iedere medewerker heeft zeggenschap over de koers van de organisatie, terwijl managementlagen ontbreken.

Sanne van Oers is sociaal advocaat bij Van Schie advocaten en gespecialiseerd in jeugdrecht, psychiatrisch patiëntenrecht en het strafrecht. Daarnaast is Sanne lid van de algemene raad bij de Nederlandse Orde van Advocaten, waar zij de portefeuille gefinancierde rechtsbijstand onder zich heeft.

Suayip Öksüz, advocaat en Innovation Ambassador bij Dentons. Naast zijn werk als concurrentie-, investerings- en compliance-advocaat houdt Suayip zich bezig met de uitrol van AI en andere technologie binnen Dentons.

Programma

Het Forum vindt plaats in de Van Beinumzaal van Musis Arnhem. De inloop is vanaf 15.30 uur en om 16.00 uur zal het Forum van start gaan. Om 17.30 uur is het Forum afgelopen en begint de gezamenlijke nieuwjaarsborrel van de Jonge Balie en de Orde in de Singel Foyer.

Speciale dank gaat uit naar onze sponsoren Stellicher advocaten, CPO en Van Veen Advocaten voor het mede mogelijk maken van het Forum 2024!

Stellicher.png
CPO.jpg
Logo-Van-Veen-Advocaten.png