Wat wij doen

De Jonge Balie Gelderland is dé vereniging voor jonge advocaten binnen het arrondissement Gelderland. Jonge advocaten worden bij hun beëdiging lid van de Jonge Balie. Het ledenbestand bestaat dan ook vooral uit advocaten die minder dan zes jaar als advocaat werkzaam zijn. Ook voor leden die al langer advocaat zijn is het uiteraard mogelijk om als (buitengewoon) lid aan de Jonge Balie Gelderland verbonden te blijven.

De Jonge Balie organiseert veel activiteiten, zowel op educatief als op sociaal vlak. Van lezingen tot politie- en deurwaardersmeeloopdagen en van borrels tot zeilweekend en een buitenlandse reis. Via lezingen en educatieve activiteiten kunnen (verplichte) stempels worden behaald om te voldoen aan de opleidingsvereisten van de Orde van Advocaten in het arrondissement Gelderland.

Deze website maakt het voor zowel leden als niet-leden eenvoudig om actuele informatie te vinden over diverse onderwerpen, zoals de opleidingsvereisten, het lidmaatschap, het bestuur van de Jonge Balie Gelderland, de komende activiteiten, foto’s van de activiteiten en de invulling van de verschillende commissies. Daarnaast kunnen leden die graag een steentje willen bijdragen aan de activiteiten binnen de Jonge Balie Gelderland, dan wel ideeën hebben over de invulling van onze Jonge Balie, op deze website het interesseformulier vinden en invullen.

Actief lid worden?

Onze vereniging draait op actieve leden. Lijkt het jou leuk om samen met baliegenoten een van de activiteiten van de Jonge Balie te organiseren? Geef dat dan hier aan. Je kunt het bestuur natuurlijk ook persoonlijk aanspreken tijdens een borrel of activiteit!